Videoovervågning

... og andre smarte videoløsninger

Videoovervågning kan tjene mange forskellige formål. Oftest forbinder man videoovervågning med udendørs overvågning af ens hjem eller virksomhed, hvor døre og vinduer eller udendørs områder overvåges. I nogle tilfælde kan der også være behov for indendørs videoovervågning. Uanset dit behov, kan vi hjælpe dig med en samlet løsning.

Videoovervågningssystem

Hos Jysk Alarm & Sikring får du et samlet videoovervågningssystem. Alle kameraer bliver koblet op på det samme system, så du kan se optagelser fra forskellige kameraer ét sted. Også selvom der er tale om flere forskellige lokationer. Det gælder både for private, der ønsker videoovervågning af både hjem og sommerhus, men også for virksomheder, der har flere lokationer.

Når vi opsætter videoovervågning er det oftest koblet sammen med en bevægelsessensor, så du kun har videooptagelser af, når der har været bevægelse. Har du behov for en videooptagelse, skal du derfor ikke gennemse flere timers videomateriale, for at finde frem til den ønskede optagelse.

Udendørs videoovervågning

Udendørs videoovervågning er den mest udbredte type videoovervågning for både virksomheder og private. For virksomheder kan det være en del af deres sikringsniveau, at der skal opsættes videoovervågning.

Vi opsætter lovpligtig skiltning og er garant for, at overvågningen er lavet i henhold til reglerne på området.

Mange private vælger også at supplere deres sikringsforanstaltninger med udendørs videoovervågning. Det giver en ekstra tryghed i, at man kan se, hvad der sker omkring ens hjem, mens man ikke selv er hjemme. Det kan også have en forebyggende effekt mod indbrud.

Indendørs videoovervågning

Særligt for virksomheder kan indendørs videoovervågning være nødvendigt. Særligt butikker anvender indendørs videoovervågning i eksempelvis kontoret med pengeskabet, i butikken, ved kassen eller lignende. Indendørs videoovervågning i butikker og andre virksomheder er med til at forebygge tyveri.

Indendørs videoovervågning kan også anvendes af privatpersoner. Vælger man dette, skal man dog informere arbejdskraft som eksempelvis rengøringshjælp eller barnepige om videoovervågningen.

Videoovervågning til erhverv

Traditionel videoovervågning anvendes af mange virksomheder i dag. Man SKAL registrere sine kameraer hos politiet (POLCAM), så de kan bruges i opklaringsarbejde. Dette kan vi også hjælpe med. Ydermere er der krav om TVO politik ved erhverv, som vi selvfølgelig også rådgiver om. 

Videoovervågning er et godt redskab til at sikre din virksomhed mod tyveri og hærværk, lige som det kan bruges til at forebygge svindel, svind og andre ulovlige aktiviteter på arbejdspladsen.  Derfor kan videoovervågning også bruges af langt de fleste typer virksomheder.

Nogle af de organisationer, virksomheder, foreninger og øvrige arbejdspladser, som har gavn af videoovervågning er:

  • Boligforeninger
  • Butikker
  • Byggepladser
  • Kontorer

Smarte videoløsninger

Ud over den traditionelle videoovervågning, har erhvervsdrivende også mulighed for at installere en smart videoløsning, som kan være yderst værdiskabende for virksomheden. Herunder kan du læse om nogle af de muligheder, du har med smarte videoløsninger. Det er dog næsten kun fantasien, der sætter grænser, så har du en idé, du er i tvivl om kan lade sig gøre, så kontakt os via formularen eller ring til os på 70 20 40 04.

Videovervaagning installation

Gennem videooptagelser har du mulighed for at analysere og forbedre arbejdsprocesser. Det kan eksempelvis være i forbindelse med en produktionslinje. Her vil du gennem en smart videoløsning kunne identificere flaskehalse eller ineffektive arbejdsprocesser.

Det kan også bruges som en hjælpende hånd til dine medarbejdere. Eksempelvis kan man på genbrugsstationer bruge videoløsningen til at få et overblik over hele pladsen, og zoome ind på om brugerne af pladsen sorterer sit affald korrekt. Ved hjælp af en smart videoløsning kan medarbejderne på pladsen bedre hjælpe brugerne.

Et andet eksempel kan være på et logostiklager, hvor videoløsningen let kan holde styr på en vares bevægelse rundt i virksomheden. Dette kræver blot, at der er et identifikationsmærke på varen.

Med traditionel videoovervågning opsættes der kameraer, der filmer et givent område, for eksempel en byggeplads. Alt afhængigt af pladsens størrelse og kameraernes placering, kan det måske være svært at se en person, der trænger ind på byggepladsen i det modsatte hjørne. Her vil en smart videoløsning kunne hjælpe.

Med en videoløsning vil kameraet automatisk registrere bevægelse i området, og herefter vil kameraet automatisk zoome ind på indtrængeren og følge dennes færden rundt på byggepladsen. Det gør det lettere at følge personens aktivitet, og det vil også gøre det lettere at identificere personen.

Derudover kan videoløsningen opsættes, så den giver besked til en eller flere personer, når der registreres aktivitet i området uden for almindelig arbejdstid. Så vil du kunne se med via din telefon.

Mange butikker har allerede opsat videoovervågning, men de udnytter ikke de muligheder, de har for optimering på baggrund af videooptagelserne. Med en videoløsning kan der let analyseres på kundernes adfærd. Det kunne eksempelvis være både i forbindelse med at tælle, hvor mange kunder, der kommer ind i butikken. Her er det tilmed også muligt at tælle antallet af kvinder, mænd samt børn, så det kan analyseres, om det er relevante besøgende, der kommer ind i butikken.

I butikker eller områder, hvor der er en begrænsning for, hvor mange personer, der må være i butikken på én gang, vil en videoløsning også kunne hjælpe med at holde styr på antallet af personer, der er gået ind i butikken, samt hvor mange, der har forladt den igen.

Har du et sportsanlæg, hvor det kan være interessant for dine brugere at se en optagelse af deres træning eller kamp, kan du installere en videoløsning, der gør det muligt. Ved at have videokameraer opsat på banen, kan du koble disse sammen med en tjeneste, hvor brugeren opretter sig og efterfølgende får tilsendt optagelsen.

Det kunne eksempelvis bruges på en padel-bane. Her kan brugeren scanne en QR-kode inden start. Herigennem kan brugeren logge ind eller oprette sig og dernæst starte optagelsen. Efter kampen eller træningen vil brugeren få tilsendt sin optagelse.

Forhåbentlig kan du på baggrund af de foregående eksempler se, hvordan en videoløsning også kan skabe værdi i din virksomhed. Har du en idé til, hvordan du kan få gavn af en videoløsning, så tøv ikke med at kontakte os. Ring til os på 70 20 40 04 eller udfyld kontaktformularen nederst, så kontakter vi dig til en uforpligtende snak om dine muligheder.

Videoovervågning til private

Videoovervågning kan hjælpe dig med at øge sikkerheden i dit private hjem. Mange bruger videoovervågning som supplement til deres øvrige sikkerhedsforanstaltninger, eksempelvis et alarmsystem. Hos Jysk Alarm & Sikring kan vi hjælpe dig med at installere de sikkerhedsforanstaltninger, du ønsker – så du kan føle dig helt tryg.

Videoovervågning har en forebyggende effekt, og derfor vælger mange at få opsat videoovervågning udendørs på deres egen private grund. Det er tilladt at have overvågning på sin private grund, så længe at der ikke kan optages ud på offentlig vej eller om i naboens have.

Hos Jysk Alarm & Sikring hjælper vi dig med at installere et videoovervågningssystem, der overholder alle gældende love og regler. Du kan derfor trygt lade os stå for installationen i dit hjem og på din grund. Ønsker du at få et videoovervågningssystem, der taler sammen med hjemmets tyverialarm eller alarmsystem, kan vi også hjælpe dig.

Hør mere om dine muligheder ved at ringe til os på 70 20 40 04 eller ved at udfylde kontaktformularen nederst på siden. Så kontakter vi dig til en uforpligtende snak.

Regler for videoovervågning

Videoovervågning er omfattet af TV-overvågningsloven. Som udgangspunkt gælder det, at man ikke må foretage tv-overvågning af områder med almindelig færdsel, men der er dog nogle undtagelser for særligt erhverv.

Er der opsat videoovervågning er det et lovkrav, at det er skiltet eller på anden måde tydeligt oplyst. Når vi opsætter dit videoovervågningssystem, sørger vi for at alle love og regler overholdes. Det betyder også, at vi sørger for en tydelig skiltning med videoovervågningen.

Regler for privat videoovervågning

Som privatperson må du gerne opsætte videoovervågning på din private grund. Det kan eksempelvis være overvågning af din indkørsel, garage eller have. Du må ikke videoovervåge offentlig vej, som benyttes til almindelig færdsel. Derudover må dit kamera heller ikke kunne optage ind i naboens have eller lignende.

Der er krav om skiltning, hvis private foretager videoovervågning af steder, hvor der er almindelig adgang. Det betyder, at der eksempelvis skal skiltes med videoovervågning, hvis dette er opsat i din indkørsel.

Derudover skal du som udgangspunkt slette dine optagelser igen senest 30 dage efter optagelsen, og du må ikke dele dine optagelser offentligt.

Når du vælger Jysk Alarm & Sikring til at opsætte din private videoovervågning, sørger vi for, at alle regler og love overholdes. Det betyder, at vi opsætter kameraerne på steder, hvor de må optage, og vi sørger for, at der bliver opsat korrekt skiltning.

Kontakt os via formularen nederst på siden, hvis du ønsker et tilbud på installation af videoovervågning af dit private hjem.

Regler for videoovervågning for erhverv

Ifølge loven om tv-overvågning er der nogle undtagelser for erhvervsdrivende i forhold til paragraffen om videoovervågning i områder med almindelig færdsel. Erhvervsdrivende må eksempelvis gerne have videoovervågning på tankstationer, fabriksområder, overdækkede butikscentre samt lignende områder. Derudover må der også opsættes videoovervågning af pengeautomater, pengeinstitutter, spillekasinoer, hotel- og restaurationsvirksomheder m.v.

Hos Jysk Alarm & Sikring kender vi den gældende rådgivning for videoovervågning for erhvervsdrivende. Tag os med på råd, hvis du skal have installeret et videoovervågningssystem i din virksomhed. Udfyld formularen eller ring til os på 70 20 40 04, hvis du vil høre mere.

Certificeret TVO-installatør

Udover at have certificering i både adgangskontrol og alarmsystemer, er vi selvfølgelig også certificeret inden for Videoovervågning, også kaldet TVO-installatør. Med vores certificerede installatører kan du være sikker på, at vi har styr på både opsætning og jævnlig vedligeholdelse af din videoovervågning. 

Nedenfor kan du se vores ISO certificering:

ISO certificering

TVO installatør

Få et uforpligtende tilbud

Ønsker du et tilbud på at få opsat videoovervågning eller at få implementeret en smart videoløsning til din virksomhed, så kontakt os. Vi har stor erfaring med installering af videoovervågning for både private og virksomheder – og med videoovervågning inden- og udendørs.

Ring til os på 70 20 40 04 eller udfyld formularen – så kontakter vi dig til en uforpligtende snak.